Unia Europejska
Urszula Trzaska

Urszula Trzaska

Specjalizacje

Dietetyczka

Wykształcenie

Absolwentka studiów I i II stopnia kierunku dietetyka wydziału lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.


Doświadczenie

Swoje doświadczenie zdobywała poprzez liczne praktyki w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie. Pogłębiła wiedzę dzięki pracy m.in. w oddziałach klinicznych gastroenterologii i hepatologii, nefrologii i dializoterapii, reumatologii i immunologii, neurologii oraz chorób zakaźnych.
Aktualnie pracuje w Narodowych Instytucie Onkologii im. Marii Skłodowskie-Curie w Krakowie, gdzie aktywnie wspomaga pacjentów w walce z chorobą nowotworową.

Nieustannie poszerza wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej uczestnicząc w licznych szkoleniach i kursach dotyczących żywienia m.in. w PCOS, chorobach tarczycy, endometriozie, wsparcia żywieniowego w chorobach nowotworowych i innych. Interesuje się leczeniem dietetycznym wspomagającym terapię zaburzeń hormonalnych, niepłodności oraz zespołu policystycznych jajników.

W swojej pracy szczególnie zwraca uwagę na indywidualne podejście do każdego pacjenta. Wspólna rozmowa i wspólne zrozumienie problemów pozwolą na szybsze osiągnięcie celu w postaci zmiany nawyków żywieniowych.

Fundusze Europejskie